SolMateS maakt beweging op een computerchip mogelijk

Enschede 03-05-2011

 

Twents bedrijf ontvangt investering van € 2 miljoen voor revolutie in chipindustrie


SolMateS maakt beweging op een computerchip mogelijk

 

SolMateS heeft een productiemachine ontwikkeld, waarmee computerchips met beweegbare lagen geproduceerd kunnen worden. Tot nu toe was dat niet mogelijk. De gepatenteerde productiemachine genaamd de PiezoFlare 1200 legt een uiterst dunne beweegbare laag aan, waardoor chips meer functionaliteiten krijgen. Op 27 april investeerden het Twente Technology Fund en de Participatiemaatschappij Oost Nederland in het snelgroeiende bedrijf. Met de investering kan SolMateS verder groeien om te voorzien in de internationale vraag naar de PiezoFlare 1200.

 

De beweegbare laag op een chip zorgt voor veel nieuwe toepassingen van computerchips. Zeer kleine onderdelen kunnen met behulp van elektrische spanning bewegen, zoals microspiegels, kleine vloeistofpompen of miniatuurschakelaars. Dit is de basis voor o.a. geïntegreerde pico-projectoren voor mobiele telefoons, geavanceerde printkoppen, medische micropompen, actieve signaalfilters voor mobiele communicatie en geïntegreerde sensoren voor tablets en smartphones. Internationaal is er al veel aandacht voor de nieuwe toepassingen die mogelijk worden met de productiemachines van SolMateS.

“Deze investering geeft ons het momentum om de standaard te worden in deze hard groeiende markt” aldus Arjen Janssens CEO van SolMateS. “Onze klanten zijn de grote electronica bedrijven in Azie, Japan en de Verenigde Staten, ze geven zelf aan dat onze machine de oplossing is voor hun nieuwe generatie applicaties en met deze investeerders kunnen we hier versnelt op reageren”

 

Dit wordt ook bevestigd door Nard Sintenie, partner Twente Technology Fund "Met haar unieke technologie en focus op de snelgroeiende MEMS markt, past SolMateS goed bij het Twente Technology Fund. De positieve feedback van de markt op de SolMateS propositie geeft vertrouwen voor de toekomst"

 

Over SolMateS
SolMateS is een hightech bedrijf met 15 medewerkers gevestigd op Kennispark Twente. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen en commercialiseren van chip-productiemachines die een dun laagje beweegbaar materiaal op de computerchip kunnen aanbrengen. In 2010 won SolMateS de Young Technology Award en waren zij genomineerd voor de Deloitte Rising Star.

 

De PiezoFlare 1200 is gebaseerd op deposititietechnologie ontwikkeld in het Mesa+ Instituut voor nanotechnologie aan de Universiteit Twente in Enschede. De onderzoeksgroepen van Prof. Dave Blank en Prof. Rijnders werken met dezelfde technologie op laboratoriumschaal aan dunne lagen voor toekomstige-generatie zonnecellen, batterijen, transparante elektronica en röntgenspiegels.
(www.solmates.nl)

 

Over Twente Technology Fund
Het Twente Technology Fund is een onafhankelijk investeringsfonds dat zich richt op vroege fase hightech ondernemingen op het gebied van Nano technology, ICT, Clean Technology en Life Sciences in de regio Twente.
(www.twentefund.nl)

 

Over PPM OOST
PPM Oost investeert in kansrijke bedrijven. Bedrijven die voorloper of trekker zijn van de regionale economie. De maatschappij concentreert zich op de sectoren gezondheid, technologie en voeding. Maar ook andere innovatieve bedrijven zijn welkom. PPM Oost investeert in starters, vroege fase, expansie, brugfinanciering, bedrijfsopvolging, herstructurering, management buy-out en buy-in.
(www.ppmoost.nl)

13-05-2011 12.00 Previous item | Next item